torsdag den 1. december 2011

Undgå kønskampe i heteroseksuelle ægteskaber

Cand. Mag. i dansk og sociologi Kirsten Nielsen skrev d. 30. november 2011 en halvvejs ironisk kommentar i Kristeligt-Dagblad. Heri redegjorde hun for, at homoseksuelle forhold fungerer fungerer bedre end "det heteroseksuelle ægteskab". Hun sluttede med denne opfordring:
Præster, beskyt vores børn og vores samfund mod det heteroseksuelle ægteskab! Næste gang et heteropar henvender sig med henblik på at blive gift, så sig: ”Af samvittighedgrunde kan jeg desværre ikke hjælpe jer.”
    Jeg ved godt, I vil høre glæden og forventningen i parrets stemmer, og at det vil være svært for jer at gøre andet end straks at gribe en kalender og finde en dato for et kirkebryllup, men her må I være stærke. Ellers spiller I hasard med vores fælles fremtid.
Det fortjente naturligvis en kommentar:

Kirsten Nielsen har fat i en væsentlig pointe...
... for min kone og jeg har længe gået og tænkt på, om vi skulle følge rådet fra Kathrine Lilleør - folkekirkens svar på Joan Ørting - og se at blive skilt med det samme i stedet for at trække pinen ud.

Men Kirsten Nielsen har gjort os opmærksom på en oplagt lettere løsning på vores ægteskabelige problemer. Vi kan jo, da kønsidentitet i nogen grad er en social konstruktion, bare blive homoseksuelle begge to, når strid, kævl og aggressioner trænger sig på.

Og som tolerante, indsigtsfulde, medfølende, intuitive og frigjorte homoseksuelle finder vi så en god, fordomsfri løsning på vores problemer. (Langt bedre og mere nuanceret end min sædvanlige mandschauvinistiske bemærkning til min kone: Du får ret, og jeg får ro!")

Men vi har bare et problem med det. Hvad nu hvis vores børn ser os som homoseksuelle og ikke forstår alvoren i vores projekt? Vil de så grine af os, mens de trækker os hen til computeren og viser os youtube-klip med Gustav fra Dagens Mand og filmen Brüno?

Eller hvad, hvis det kommer til at påvirke børnenes kønsidentitet, således at de vil have nyt legetøj? Vi har nemlig en stor investering bundet i drenge-legetøj (vi har jo indtil nu været en traditionel familie, undskyld). Og udgifterne til kønsskifteoperationer og hormonbehandlinger til børnene tør vi slet ikke tænke på.

Men den sidste bekymring er måske helt unødvendig, hvis regeringen kommer igennem med sit forslag om, at man frit skal kunne vælge køn uden nødvendigvis at have fået foretaget nogen operation.

Ja, det der fagre nye verden, en hel Pandoras æske med nye muligheder.