torsdag den 15. marts 2012

“Hver tredje præst er imod homovielser”

JyskeVestkysten, torsdag d. 15. marts 2012

Næsten hver tredje sognepræst ønsker ikke at vie homoseksuelle, når det fra den 15. juni bliver muligt. Det fremgår af en rundspørge, fra Berlingske Research, der har spurgt 532 præster.
  - Det er ud fra en betragtning om menneskelivet, at jeg ikke kan stå inde for det, forklarer Stefan Klit Søndergaard fra Broager sogn, der er blandt de præster, som ikke ønsker at vie homoseksuelle par.
INDLAND/ SIDE 4-5

Det er altid interessant at se, hvad journalisten får ud af det, når et længere interview skal skæres til og refereres i avisen, både fordi den den interviewede kan have udtrykt sig uklart og misforståelig, men også fordi journalisten kan referere tendentiøst. Her må jeg dog sige, at jeg føler mig loyalt refereret og godt behandlet mine uklarheder til trods.

[Den følelse gik dog over efter en række sporadiske og helt løsrevne citater i JV de følgende dage. Se Et spørgsmål om valg! og En huleboer i præstekjole?]

Billedredaktøren skal også roses for sin good-cop/bad cop-modstilling af billeder. Det er så tydeligt, at det ikke bliver spoleret af den lidt uheldig ombytning af "IMOD" og "FOR":
Fotograferne må have været godt instrueret, for præsten i Guldager bor ligesom jeg ganske tæt ved kirken, og jeg smilede faktisk (så godt jeg kunne), mens jeg blev fotograferet sådan lidt fra neden. Og så har vi hele græsplænen i forhaven fyldt med smukke krokus i blomst...

Klik på billederne: