søndag den 25. marts 2012

Præventiv berigtigelse

Jeg indrømmer blankt, at jeg har været ude at cykle på motorvejen i dag. Men det må ikke foranledige nogen til den misforståelse at tro, at der skulle tale om en lovovertrædelse. Sagen er simpelthen, at den nye motorvej mellem Sønderborg og Kliplev har været åben for offentligheden i denne weekend. Og man har kunnet gå, løbe eller cykle kortere eller længere ture.

Det var en god tur i dejligt forårsvejr og nok den eneste gang nogen sinde, jeg vil bevæge mig på den strækning med en hastighed væsentlig under 130 km i timen.

Der var mange folk ude at cykle på motorvejen. De fleste cyklede på almindelige cykler, racercykler og mountain bikes, men der var også en enkelt væltepeter, en ethjulet cykel, et par sofacykler, tandemer og en del cykler monteret med efterløber. Der var plads til alle, og jeg har ikke nogen særlig præference, når det gælder cykler i det offentlige rum. Men jeg accepterer også, at reglerne i traditionelle sportsgrene som fx professionel landevejscykling må være mere restriktive.