tirsdag den 20. marts 2012

Loyal ateist

It's not that I'm an atheist, but rather that I'm a member og God's loyal opposition Woody Allen skulle have sagt: "To You I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition." Han er ikke det eneste medlem af Guds loyale opposition:
"Der står mig bekendt intet i Bibelen om, at sognepræsten skal være en mand, men det står, at mand og kvinde skal føjes sammen.
Jeg er overbevist ateist, udmeldt for 20 år siden af det, som jeg mener er en uvidenskabelig og overtroisk institution. Jeg mener, at det skulle være forbudt at missionere for sin tro (ligegyldigt hvilken), og at man skal holde skæg for sig og snot for sig. 
Men de mennesker, som tror af et åbent hjerte (eller fordi de ikke ved bedre), mener jeg, at man ikke kan træde under fode med politisk populisme. [....] 
Jeg forstår, at vi som samfund må bevæge os med tidens strøm, men hvorfor dog gøre sig til dommer over, hvad en tro dikterer? 
Skal man i ligeberettigelsens navn opfinde en søster til Jesus, skal man begynde at bede til m/k i det høje?" 
Patrick Leis, forfatter

JyllandsPosten tirsdag d. 20. marts 2012
Se hele læserbrevet, som er meget velskrevet: Skal alt med lov bestemmes?

Jeg kender ikke Patrick Leis' forfatterskab, men han kan meget mere end at skrive, bl.a. er han meget god til bodypaint, hvilket der er eksempler på på hans hjemmeside: www.patrick-leis.dk