onsdag den 31. marts 2010

“Kønsneutralt ritual nødvendigt”

Ingen vil vel nægte, at Guds ord både er til for homo- og heteroseksuelle, skriver sognepræst Peter Grønlykke i diskussionen om homoseksuelle vielser. Kristeligt-Dagblad d. 30. marts 2010.

Peter Grønlykke har fuldstændig ret. Tænk på alt det, som Folkekirken efterhånden tilbyder: Gudløs teologi, apokatastasis-lære, antinomisme, bibel-indifferent eller -fri teologi, frelse i andre religioner, ægte demokrati (fordi folketinget - heriblandt ikke-folkekirkemedlemmer som Kamal Qureshi - sætter dagsordenen fremfor medlemmer og sogne, og fordi biskopper er embedsmænd fremfor tilsynsmænd og åndelige vejledere), samt snart køns-neutrale ægteskaber.

Vi mangler bare alders-neutral barnedåb (det er udemokratisk at kalde det voksendåb, bare fordi man er lidt sent på den), tros- og undervisnings-neutral konfirmation, samt begravelse uden, at det er en betingelse, at man er død.

Jeg er helt sikker på, at Peter Grønlykke, som mestrer den orwellske disciplin nysprog, også kan hjælpe med at slibe disse kanter af kristendommen, så den bliver dejlig rund og blød.