tirsdag den 30. april 2013

Tillykke med valget!

Haderslev Stift har fået ny biskop, idet Marianne Christiansen fik flest stemmer.

De mange, som stemte på Marianne, vidste vel hvorfor. Marianne var selv mindre sikker, da hun ved et debatmøde i Vojens Sognegård blev spurgt:
”Og hvorfor er det, at vi skal tage lige dig og ikke de andre, der stiller op nu her?”
Efter meget lang betænkningstid lød svaret:
”Nu har jeg endda fået lov til at sidde og tænke, men det har ikke bragt mig nærmere på svaret. Jeg bliver desværre nødt til at sige, at jeg opfatter det som en tjeneste, både det vi er i som menigheder og være biskop og være præst. Og jeg ved jo ikke selv, hvor man gør bedst gavn. Så jeg er nødt til at sige, at hvis det ... Det er jo jer, som ved, hvad I bedst kan bruge. Og hvis I kan bruge det, som jeg kan og ved, så står det til rådighed. Men jeg kan desværre ikke selv finde ud af, hvad det skulle gøre godt for, om jeg så må sige... Ja, jeg kan ikke føje noget til ... andet end: Lykke og velsignelse til med valget.”
Nå, men som Niels Hausgaard engang gjorde opmærksom på:
De flest’ har jo magten, så det er så nemt,
det bliver præcis, som de flest’ har bestemt.
Men var vi kloge bare for det, at vi er mange i flok,
tænk så kloge, vi ku’ bli’, hvis vi bare var nok.
Der er nu en ting, det er skønt at ha’ vidst:
Om de flest’ er de bedst’ heller bare de flest’?


(Se også: Værsgo og spis!)