tirsdag den 21. februar 2012

Klage over sønderjysk præst

KontraFakten, d. 21. februar 2012

Det har foruroliget nogen i menigheden, at en sønderjysk præst har udtalt sig kritisk om ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen. Mistanken går på, at præsten har noget imod ministerens indiske baggrund. Vi har ringet til ham for at få en forklaring.

“Jo, jeg har lagt mærke til hans baggrund. Men jeg har altså ikke noget imod indere”, siger præsten. “Fx beundrer jeg Mahatma Gandhi og hans ikke-volds politik meget, for jeg kunne heller ikke selv finde på at gøre en flue fortræd. Og jeg måtte da også knibe en tåre, da en af vores katte forleden kom hjem med en mus, som den havde fanget. Jeg kunne slet ikke dele kattens stolthed over fangsten”.


Vil det sige, at du nærmest sammenligner Manu Sareen med Gandhi?

Nej, det gør jeg nu ikke. Men der er jo mange andre indere. Og nu må jeg jo indrømme, at jeg ikke kender dem alle, men jeg synes, at kirkeministeren mere ligner Hrundi V. Bakshi.

Mener du den inder, som er hovedperson i filmen “Kom og vask min elefant" og spilles af Peter Sellers?

Ja, det er ham, jeg tænker på. Han er sådan en sjov lille fætter. Venlig og sød, og så går det hele tiden galt for ham.

Jo, det kan jeg godt se. Men vil det så sige, at ministerens indiske baggrund alligevel HAR betydning for dig?

Åh, nej. Jeg kan godt se, hvad du mener, og nu skal jeg passe på, at jeg ikke roder mig ud en ’Lars von Trier’. Giv mig lov til at spole lidt tilbage og starte forfra!”

Ok, så siger vi det.

“Jo, altså, det har ikke noget med indere at gøre. Lad mig give dig et eksempel. Og jeg giver dig dette eksempel, selv om jeg personlig er en dårlig bilist. Jeg tog nemlig mit kørekort ved militæret, og gennem årene har jeg lavet adskillige buler i min kones bil.

???

“Jo, altså forestil dig en buschauffør fra Uganda, der kører bus her i Danmark. Og han kører som en brækket arm og er til fare for sig selv, passagerene og det omgivende samfund. Må man ikke kritisere det? Bare fordi manden er fra Uganda?!

Det må man vel. Men nu er Manu Sareen jo ikke buschauffør?

Nej, men hvis han var, ville jeg hævde, at han havde taget sit kørekort i Legoland.

Vil du uddybe det?

Nej, nu må det her interview altså stoppe, inden det går helt galt. Lego er også et alt for kontroversielt emne. Farvel, jeg skal fodre mine katte!

Mus uden navn. Kattene hedder Ludvig og Karla.
Det var Ludvig, som fangede musen.