torsdag den 16. februar 2012

Ministerens kreative sprog

Menighedsråd skal ikke længere bestemme kirkelukninger. Sådan siger kirke- og ligestillingsminister Manu Saren i DR P1 onsdag d. 15. januar. Det citeres i Kristeligt-Dagblad.


Ordet skaber, hvad det nævner, siger man. Og det har kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen igen vist sin sans for.

Der er noget der tyder på, at det nogle gange for nogen kan være lidt svært at lukke sin egen kirke. Derfor kan beslutningskompetencen flyttes lidt længere ud, nemlig til provstierne.
Men det er jo ikke virkeligheden, at beslutningskompetencen blot bliver flyttet sidelæns UD. Kompetencen bliver nemlig frataget de folkevalgte repræsentanter i menighedsrådene og flyttet OP i det kirkeministerielle hierarki. 

Men når ministeren fortsætter:

Vi begynder at strikke et lovforslag sammen
så holder han sig tæt til virkeligheden, for udtrykket STRIKKE SAMMEN er meget betegnende både for ministeriets lovgivningsarbejde og ministerens krav til biskoppernes ritualfremstilling. Nogen kunne måske se en freudiansk fortalelse i udtrykket, men det kræver nok mere selvkritisk reflektion, end der er til stede i dette tilfælde.

Derudover er det rigtig, at det er en god ide at få en debat om kirkelukninger og en målrettet brug af kirkelige midler. Jeg mener dog ikke, at opskriften skal komme fra kirke- og ligestillingsministeriet. Slap af! De er bare ved at finde deres plads i hierarkiet. Det klarer de selv.