tirsdag den 21. februar 2012

Den barokke virkelighed og rokokoens svar - 2

RokokoPosten forholder sig til den barokke virkelighed og taler den imod. Den er ikke bange for at bryde religiøse og seksuelle tabuer. Og med sin fiktive form formår den at sætte fingeren på ømme punkter i den kirkelige debat.

I diskussionen om kønsneutrale ægteskaber har en af indvendingerne været: Hvor skal det hele ende? Hvorfor er det kun homoseksualitet, som skal have en særlig anerkendelse og et ritual? Hvad med alle mulige andre forhold, som man kan forestille sig, skal de dømmes udenfor? Og naturligvis skal de ikke det, siger Rokokoposten:
Kirkeministeren: Bliv gift med din stuebirk (26. oktober 2011)
Et nyt udspil fra kirkeminister Manu Sareen skal sikre danskernes ret til at blive gift i folkekirken med hvem eller hvad, de ønsker. Forslaget vækker jubel hos både computernørder og haveelskere. (Mere...)
Men er folkekirkens accept overhovedet nok til, at man som homoseksuelle kan være et rigtig ægtepar? Hvad hjælper alle de pæne ord i ritualet, hvis parforholdet alligevel ikke er et rigtig ægteskab bagefter? Man må kræve hele pakken på godt og ondt. Det er ikke nok at bage kagen, den skal også spises:
Homoer kræver dårlig sex efter vielse (30. maj 2011)
Lige nu er det kun heteroseksuelle, der opfatter sex efter mange års ægteskab som en trist pligt. Men efter, at homoer er kommet tættere på Folkekirkens accept af deres samliv, vil de have alle facetterne af giftemålet med, fortæller LGBT Danmark. (Mere...)
Og også sognepræst Poul Joachim Stenders bog med titlen "Med Gud i sengen" får et par ord med på vejen. Poul Joachim Stender blev anklaget for at være "plat og lummer" bl.a. for disse udsagn: "Den kvinde eller mand, der kommer i Herrens navn, mærker orgasmen som noget, der er større end det kropslige" og "Den korsfæstede opstår, som den slatne penis rejser sig igen efter en udløsning."
Præst brugte gudstjenester til satankult (27. marts 2011)
I flere år har en jysk præst dyrket Djævelen hver søndag uden, at kirkegængerne har opdaget det. Det var en tilfældig kirkegænger, der afslørede det: “Jeg går helt ind i kirkerummet og kan se en masse mennesker i sorte kutter oppe ved alteret. På prædikestolen står en nøgen og meget ung kvinde, der siger noget med, at vi alle skal modtage Satans sæd og tjene mørkets fyrste. Så får jeg øje på en slagtet ko i midtergangen.” (Mere...)
Folkekirkens manglende åbenhed overfor anderledes troende får også et par ord med på vejen. Eller er det de kulturradikales religionskritik, der kritiseres?
Folkekirken forskelsbehandler de troende (22. november 2010)
En undersøgelse, der for nyligt blev foretaget af Københavns Teologiske Fakultet, afslører, at ingen danske folkekirker overhovedet har valgt muslimer ind i menighedsrådene."Brud på menneskerettighederne", raser Zenia Stampe (R). (Mere...)
Og til sidst så tillader RokokoPosten sig at antyde, at seksuelle præferencer og kønsidentitet skulle kunne være noget tillært og modepræget. Måske er dette en kommentar til sagen om den 15-årige pige, der med sine forældres støtte og tilskyndelse fik fjernet brysterne og påbegynde en hormonkur med det formål at skifte køn:
Mand springer ud som heteroseksuel (29. januar 2012)
Efter flere års tvivl og lavt selvværd har 21-årige Michael fra Køge endelig fortalt venner og familie, at han er til piger. "Min far blev lidt skuffet over udsigten til børnebørn, men generelt har alle taget det virkelig flot," fortæller han. (Mere...)