onsdag den 22. februar 2012

Den barokke virkelighed og rokokoens svar - 3

Hans børn er hverken drenge eller piger
Således fortæller TV2 i dag om svenskeren Linus Lindell, som ikke er far, men forælder. Børnes opdrages kønsneutralt og er hverken drenge eller piger, men børn. “De har ikke udtrykt noget ønske om kønsidentitet endnu,” siger Linus Lindell og fortsætter: “Når Sascha er klar til at definere sig selv som dreng, pige eller ingen af delene, vil vi ønske det velkomment.”

Jeg kunne ikke rigtig finde ord til at kommentere en så barok børneopdragelse, men RokokoPosten kunne ikke lade emnet ligge:
Fastelavn endte i masseslagsmål, den 22. februar 2012
Et brud på nul sukker-politikken fik flere forældre til at gå amok med køller og birkegrene under en fastelavnsfest på Østerbro. Det skulle have været sådan en festlig dag i børnehaven Tumlehøj. Børn og forældre havde glædet sig til den årlige fastelavnsfest. Det startede også godt.
Overalt i børnehaven vrimlede det med kønsneutralt udklædte børn: Drenge i sygeplejeuniformer, piger i jakkesæt med indsyede aktieporteføljer og et enkelt transgender kostume i form af en prinsessekjole, kunstigt overskæg og høj hat. (mere...)
Og RokokoPosten har da også beskæftiget sig med samme emne før:
Forældre kønsneutraliserer barn for at undgå diskrimination, den 22. august 2011
Vi ønsker ikke, at vores lille barn skal mødes med fordomme på baggrund af køn, siger et svensk forældrepar. Sidste uge fik de opereret deres barn, Lys, så han eller hun nu er hverken eller.
Debatten om køn og fordomme fik for nylig et par indspark, da den svenske børnehave Egalia bekendtgjorde, at de ikke kalder deres børn for han eller hun og heller ikke opfordrer dem til at lege med ting, der traditionelt passer til deres køn. Forinden kunne man læse om et canadisk forældrepar, der helt nægtede at afsløre deres barns køn. (mere...

Se også
Den barokke virkelighed og rokokoens svar - 1
Den barokke virkelighed og rokokoens svar - 2